Нашата кауза

Избрахме нашата кауза, за да бъде свързана с планината, която толкова много обичаме. Осъзнаваме, че тя е толкова могъща, че понякога поставя своите любители в опасни ситуации. Героите от Планинската спасителна служба на БЧК, които работят безплатно, рискуват живота си, за да спасят нечий друг.

ДА СПАСИМ ЖИВОТ В ПЛАНИНАТА, КАТО ПОМАГАМЕ НА ПЛАНИНСКАТА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА ПРИ БЧК

В следващите редове бихме искали да Ви запознаем с каузата, която ВРЪХ подкрепя.

Избрахме нашата кауза да бъде свързана с планината, която толкова обичаме. Осъзнаваме, че тя е толкова могъща, че понякога поставя нейните любители в опасни ситуации. Тогава, героите от Планинска спасителна служба към БЧК, които работят безвъзмездно, рискуват живота си, за да спасят нечии други.

Бихме искали с Ваша помощ да окажем своя принос и да ги подкрепимНашата кауза цели да събере средства, нужни за осигуряване на необходимата екипировка и оборудване, които да подпомогнат работата и повишат безопасността на смелите герои в планината, както и на всички, които са решили да й се насладят. Част от всяка покупка в сайта на ВРЪХ ще бъде дарена за кампаниите на ПСС – за осигуряване на екипировка и оборудване на планинските спасители.

Ако желаете да се включите с допълнително дарение, моля подкрепете каузата тук:

Банкова сметка на ПСС:

Български Червен кръст

“Уникредит Булбанк” АД,

клон Калоян

IBAN: BG22UNCR76301077030226

BIC: UNCRBGSF

https://www.pss-bg.bg/donations/ 

Може да научите повече детайли за работата на ПСС и каузата в редовете по-долу:

Със своите 550 действащи доброволни планински спасители, разпределени в 32 отряда във всички по-големи планински селища, Планинската спасителна служба годишно оказва помощ на над 2250 души и провежда над 130 специализирани акции. Членовете на ПСС са на повикване 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, за да съберат изгубените туристи с техните близки, да окажат помощ на пострадали в планините, да гарантират, че са в безопасност и че при необходимост им е осигурена болнична помощ. Те помагат за издирването на изчезнали по време на бедствия, аварии и катастрофи, както в планините, така и в населените места.Всичко това, докато поддържат собствената си форма, продължават да практикуват и усъвършенстват своите умения за оказване на първа помощ и работа с алпийска екипировка, управляват и поддържат базите и превозните средства. Повечето от тях са доброволци със свои професии. За тях планинското спасяване е страст и начин на живот.

Специализираната екипировка и оборудване са скъпи, но изключително важни за добрата подготовка на спасителите и повишаване на шансовете за успешна спасителна акция в планината, често при тежки метереологични условия.

Планинското спасяване е благородна, скъпоструваща и високо рискова дейност. Планинските спасители са принудени да излизат в планината при тежки метеорологични условия. Това изисква не само отлична подготовка, но и екипировка от най-висок клас. Бързината за достигане до пострадал е от огромно значение, целта е да се намали времето за откриването му, а от там и да се повишат шансовете за оцеляване.

Подкрепяйки Планинската спасителна служба:

  • Осигуряваме средства, необходими за екипировка и оборудване на спасителите:
  • Подкрепяме трудната работа на доброволците – 95% от планинските спасители са доброволци;
  • Бихме могли да допринесем за спасяване на човешки живот;

Благодарим Ви!

Екипът на ВРЪХ

 

Илиян Миланов

Винаги съм вярвал, че България е страхотно място, в което можеш да реализираш мечтите и желанията си като добавяш стойност и за хората около теб. С тази нагласа създадохме Връх, в подкрепа на българските занаятчии, за да дадем пример на българските предприемачи и за да осигурим  глътка въздух на българските спасители от ПСС.

Ралица Шишкова

Вярвам, че най-добрите идеи се раждат и развиват с добра кауза, ентусиазъм, много сърце и положителен фокус. ВРЪХ ни дава възможност да създаваме продукти, които обичаме, да подкрепяме кауза, в която вярваме и да предизвикваме хиляди усмивки. 

Абонамент за новини

Не изпускайте нашите промоции. Абонирайте за нашия бюлетин.