Топ 3 съвета за грижа за вашия кожен портфейл

Топ 3 съвета за грижа за вашия кожен портфейл
Съдържание

Всички от Вас, които са закупили нов кожен портфейл, биха искали той да издържи възможно най-дълго и да изглежда толкова добре, както в деня, в който са го получили или дори по – добре. Бихме искали да Ви дадем няколко съвета как можете да извлечете максимума от новия си кожен портфейл. Надяваме се, че сте взели най-доброто решение и сте закупили висококачествен кожен портфейл, а грижата за него ще Ви се отплати.

ЗАЩО Е ВАЖНО ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА КОЖЕНИЯ ПОРТФЕЙЛ?

  • Добре поддържаният портфейл може да издържи десетилетия
  • Спестявате пари, като не се налага постоянно да купувате нов портфейл
  • Минимизирате отпадъците и подпомагате опазването на околната среда
  • Кожата е естествен продукт и следователно биоразградим
  • Чувствате се по-добре,  когато използвате красиво обгрижен кожен портфейл

 

СЪВЕТ № 1: ИЗБЯГВАЙТЕ ПРЕПЪЛВАНЕТО НА ПОРТФЕЙЛА СИ

Една от най-големите грешки, която бихте могли да направите, е препълването на портфейла Ви. По този начин разтягате кожата – процес, който не може да бъде обратим. Коженият Ви портфейл ще запази оригиналната си, елегантна, плоска форма и няма да изглежда препълненен и безформен, ако следвате този съвет. Това е най-важното правило, което трябва да следвате, така че не правете грешката да съхранявате стари разписки и всякакви ненужни карти в портфейла си. Подреждайте портфейла си на всеки две седмици и пазете само най-важното.

СЪВЕТ № 2: НЕ СЯДАЙТЕ ВЪРХУ ПОРТФЕЙЛА СИ

Всички обичаме да държим портфейла си в задния си джоб. Това е добре, стига да запомните тези две важни точки:

  • Да имате възможност за затваряне на джоба (предотвратяване на кражба)
  • Извадете портфейла преди да седнете

Не само, че ще Ви е неудобно да седите вурху него, но и не е здравословно за тялото и портфейла Ви. Допълнителният натиск на тялото Ви върху портфейла, добавя огромен стрес върху кожата, шевовете, както и върху Вашите карти и лични документи. Направете услуга на себе си и портфейла си, като не сядате върху него.

СЪВЕТ № 3: ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПРАВИЛНИТЕ ПОЧИСТВАЩИ ПРОДУКТИ

Кожата е естествен продукт, който се нуждае от внимание, ако желаете да издържи възможно най-дълго и да изглежда като нов.

Почистване на Вашия кожен портфейл:

  • Мръсотия / прах: портфейлът Ви най-вероятно ще се замърси от ежедневната употреба, препоръчително е да го почистите с влажна кърпа веднага щом забележите някаква мръсотия или петна. Ако мръсотията вече се е натрупала, използвайте почистващо средство за кожа, за да я премахнете. Добрият препарат за почистване или балсам за кожа само ще премахне петното, но не и оцветяването. Не използвайте сапун или препарати, тъй като те могат да повлияят на оцветяването или обработката на кожата.
  •  Влага / вода: вашият кожен портфейл може да се намокри, ако Ви навали дъжд или случайно го залеете с вода. Ето правилния начин да изсушите кожения си портфейл – внимателно избършете повърхността със суха, чиста кърпа и го оставете да изсъхне при стайна температура. Дръжте портфейла си затворен, не го оставяйте отворен. Не използвайте сешоар и не излагайте портфейла си на екстремна топлина, тъй като това ще доведе до набръчкване на кожата.
  • Няма достатъчно влага: ще разберете, че портфейлът ви е прекалено сух, ако започнете да виждате пукнатини. Подобно на вашата собствена кожа, кожата изисква малко влага, за да се поддържа гладка и мека. Ето какво да направите – нанесете внимателно кожен крем или овлажнител за кожа върху портфейла си. Използвайте изцяло натурален продукт. Нанесете само малко количество, винаги можете да добавите още по-късно, ако смятате, че портфейлът Ви все още е сух. Не оставяйте портфейла си да изсъхне много, преди да нанесете овлажнител, както е споменато по-горе. Добър навик е да почиствате и овлажнявате портфейла си редовно, да придобиете навика, веднага щом получите новия си кожен портфейл и да го задържите.

Вашият кожен портфейл е важна част от Вашия гардероб и добре подбраният и поддържан портфейл може значително да подобри цялостната Ви визия. Точно като хубав чифт обувки, портфейлът Ви прави изявление за вас.

Помислете колко пъти на ден използвате портфейла си за плащане, ние бихме искали да сме сигурни, че изглеждате страхотно, като се надяваме, че тези съвети са Ви били полезни.

Не се колебайте да споделите тази публикация с приятелите си, те ще Ви благодарят за това!

Екипът на ВРЪХ

Подобни статии