Портфейл с RFID защита. Какво е RFID?

Портфейл с RFID защита. Какво е RFID?
Кархолдър Модър от кожени аксесоари Връх
Съдържание
Кархолдър Модър от кожени аксесоари Връх
RFID защита с кархолдър Модър

В този блог искаме да Ви информираме относно RFID  технологията, как работи , кави са добрите и лошите й страни.

Какво предлагаме за превенция и как можете да сте по сигурни като използвате нашите аксесоари с вградена защита.

Какво представлява RFID технологията,тя е базирана на радиочестотна комуникация между специално изработен идентификатор (етикет, таг, карта, ключодържател, стикер и т.н.) и четящо устройство. Всеки идентификатор съдържа чип със записан уникален номер и антена. В зависимост от конфигурацията на системата при „прочитане“ на номера може да се предприеме действие – например да бъде задействана врата, бариера или друго устройство – или информацията да бъде подадена към компютър. Някои типове RFID устройства позволяват многократен запис на информация, с което възможностите за тяхното използване допълнително се разширяват.

Разстоянието, от което може да бъде „прочетен“ идентификатора зависи от много фактори като честота, форма и размер на антените, околна среда и др. и може да достигне до десетки метри при използване на активни RFID идентификатори.

  • информацията може да бъде ”четена“ от разстояние и без пряка видимост
  • могат да бъдат идентифицирани голям брой стоки едновременно;
  • идентификаторите могат да съдържат по-голямо количество информация;
  • четенето може да се извършва без човешка намеса;
  • идентификаторите са устойчиви на външни влияния (температура, влага, химикали и др.);
  • възможен е многократен запис на информация през целия жизнен цикъл на изделието.

Едно от основните преитеснения свързан с тази технология е именно възможността някой се приближи до вас и “сканира” портфейла в задния ви джоб, без да осъзнавате. Теоретично биха могли да копират RFID данните и да създадат клонинг на вашата кредитна карта – освен ако вашата карта не е защитена от портфейл с RFID защита

 

Хората вече много години се интересуват от RFID чиповете, а не само от кредитни карти. Всички американски паспорти, издадени след 2006 г., имат RFID чипове, които следят вашата снимка и информация. Картите за метрото  разполагат с RFID чипове за бързо прикачване дори  кучета се чипират с RFID чип за проследяване.

 

За щастие, радиовълните са сравнително лесни за прекъсване и блокиране и по този начин функционира RFID защитата при  портфейлите. Те са снабдени с допълнителен слой, подобен на плат, който пречи на радиовълните. Ако портфейлът е правилно конструиран той ще блокира всички електромагнитни полета и ще предотврати комуникацията между картите ви и RFID скенерите.

Голяма част от нашите продукти са с такава защита и това е добавена стойност и сигурност за Вас.

Надяваме се тази статия да помогне при избора на следвашият Ви портфейл.

Можете да разгледате какво предлагаме на този ЛИНК

 

Екипът на Връх

Подобни статии